Sommaren har kommit till Stockholm (sort of), och i helgen åker vi iväg till Anders familj för att fira midsommar. Det blir även firande för Anders lillasyster – som även hon äter veganskt, tjoho! – och vi bestämde oss för att baka något och ta med. Eftersom vi ska jobba hela dagen och sedan åka tåg ville jag göra något som är lätt att frakta och inte blir dåligt av att ligga nerpackat i rumstemperatur ett par timmar. Valet föll på de här kakorna, som är både lätta och snabba att göra, löjligt goda och dessutom superenkla att göra glutenfria eller variera på andra sätt. En kan till exempel blanda i hackad choklad eller nötter i degen och variera mjölsorterna.
Jag har gjort dem på kokosmjöl, bovetemjöl, vanligt vetemjöl och vetemjöl special, och det blir lika bra oavsett vilket man väljer (men smaken skiljer sig åt förstås – kokosmjöl rekommenderas varmt). Jag brukar också ta kokossocker istället för strösocker eftersom jag tycker att det är godare. Receptet specificerar inte hur många kakor det blir, men typ 9-12 stycken gör att de blir lagom stora. De behöver dock inte gräddas lika länge om de är mindre.
Senaste kommentarer